به مناسبت روز جهانی تخم مرغ، دکتر مریم بشیری متخصص طب ایرانی تشریح کرد.
9 اکتبر، روز جهانی تخم مرغ
نقش تخممرغ در کاهش گرسنگی و بهبود تغذیه در مناطق کمدرآمد و مقابله با سوءتغذیه
359149.mp3
9 اکتبر، روز جهانی تخم مرغ

از مهمترین اهداف روز جهانی تخم مرغ که هر سال در دومین جمعه اکتبر جشن گرفته میشود، آگاهیبخشی در مورد اهمیت این ماده غذایی است. امسال این روز با شعار “تخم مرغ برای زندگی بهتر” در سراسر جهان گرامی داشته میشود.

به همین مناسبت ، خانم دکتر مریم بشیری متخصص طب ایرانی تشریح کرد: تخممرغ یکی از کاملترین منابع پروتئین به شمار میرود و بهخصوص برای رشد عضلات، ترمیم بافتها و تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است.
این ماده غذایی حاوی انواع ویتامینها و مواد معدنی مثل ویتامین D، ویتامین A، ویتامین B12 و سلنیوم است که به تقویت مغز و بهبود حافظه کمک میکند. در مکتب طب ایرانی، تخممرغ بهویژه تخممرغ عسلی، یکی از غذاهای لطیف، مقوی و خونساز به شمار میآید که تأثیر بسیار مثبتی بر تقویت قوای بدن، قلب، مغز و باروری دارد. استفاده از این ماده غذایی جهت بازیابی انرژی در افراد دچار خون ریزی به خصوص در دوران قاعدگی بانوان مفید است.
این ماده غذایی از نظر مزاجی، گرم و تر است و به همین دلیل به رشد و بازسازی بافتها کمک میکند.ترکیباتی مانند آویشن، فلفل و دارچین بهبود دهنده طبع تخم مرغ هستند. پخت طولانی یا سرخ کردن زیاد باعث سختی هضم این ماده غذایی می شود. میزان پخت متعادل، اضافه نمودن مقداری دارچین میتواند موجب بهبود هضم این ماده غذایی و کاهش نفخ ناشی از آن شود همچنین ترکیب آن با سبزیجات معطر مانند جعفری یا شوید میتواند موجب طعم بهتر و افزایش ارزش غذایی آن شود.
توصیه می شود کسانی که سطح کلسترول خون بالا دارند، چاقند، مبتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت، بیماری قلبی عروقی، پرفشاری خون و چربی خون هستند، در مورد میزان مصرف آن با پزشک متخصص مشورت نمایند. تخممرغ یک غذای کامل و پرخاصیت است که در صورت مصرف صحیح و متعادل، میتواند نقش مهمی در حفظ سلامت و پیشگیری از بیماریها ایفا کند. آگاهی از نحوه درست مصرف این ماده غذایی، کلید بهرهمندی از فواید ارزشمند آن است.
:
کامنت