26شهريور1400، هفدهم سپتامبر
روز جهاني ايمني بيمار با شعار "مراقبت ايمن از مادر و نوزاد"
??شهريور????، هفدهم سپتامبر، روز جهاني ايمني بيمار با شعار "مراقبت ايمن از مادر و نوزاد"
چرا روز جهاني ايمني بيمار، شکل گرفت؟
در روند ارائهي مراقبتهاي سلامت، هيچ کسي نبايد آسيب ببيند. اما با اين وجود، روزانه هزاران بيمار در سراسر جهان، حين دريافت خدمات سلامت، از آسيبهاي قابل اجتناب رنج ميبرند و يا در معرض اين آسيبها قرار ميگيرند. به همين دليل، هفتاد و دومين مجمع جهاني بهداشت، قطعنامهي WHA ??.? را با عنوان "اقدام جهاني در مورد ايمني بيمار" (در ماه ميسال ???? ميلادي)، تصويب کرد.
موضوع روز جهاني ايمني بيمار در سال ????، " مراقبت ايمن از مادر و نوزاد"، بود و WHO از همه ذينفعان مي خواهد "اکنون براي زايمان ايمن و محترمانه اقدام کنيد"!
با توجه به بارهاي قابل توجه خطرات و آسيب هايي که زنان و نوزادان به دليل مراقبت هاي ناايمن در معرض آن قرار مي گيرند، که با اختلال در خدمات ضروري بهداشتي ناشي از همه گيري COVID-?? همراه شده است، اين کمپين امسال از اهميت بيشتري برخوردار است.
اهداف روز جهاني ايمني بيمار ????:
- افزايش آگاهي جهاني در مورد مسائل مربوط به ايمني مادر و نوزاد ، به ويژه در هنگام زايمان.
- با مشارکت چندين ذينفع و اتخاذ استراتژي هاي موثر و نوآورانه براي بهبود ايمني مادران و نوزادان.
- خواستار اقدامات فوري و پايدار همه ذينفعان براي افزايش تلاش ها ، رسيدن به دست نيافتني و اطمينان از مراقبت ايمن مادر و نوزاد ، به ويژه در هنگام زايمان.
- از اتخاذ بهترين شيوه ها در محل مراقبت براي جلوگيري از خطرات قابل اجتناب و آسيب به همه زنان و نوزادان در هنگام زايمان حمايت کنيد.
بيمارستان فيروزگر و اقدامات صورت گرفته جهت ايمني بيمار بخصوص در مادران باردار کرونا:
طبق آمارهاي رسمي، در همه گيري بيماري هاي عفوني از جمله کوويد ??،مادران باردار ،يکي از گروههاي در معرض خطر مي باشند که به بيماري شديدتري مبتلا مي شوند.
همچنين بر اساس مطالعات انجام شده،احتمال مرگ مادران باردار در صورت ابتلا به کوويد، بيش از ساير افراد بوده و عوارض طولاني مدت بيماري کوويد، اين گروه از بيماران را به نسبت بيشتري مبتلا خواهد نمود.
با توجه به اثربخشي پايين درمان بعد از ابتلا،بيش از پيش لزوم آگاهي از نحوه پيشگيري از ابتلا به اين بيماري احساس مي شود.
بيمارستان فيروزگر يکي از مراکز اصلي پذيرش مادران باردار مبتلا به کرونا از ابتداي پاندمي بوده است و در اغلب موارد،به دليل اينکه معين ساير مراکز درماني مي باشد،پذيراي مادران باردار مبتلا به کروناي بسيار کمپليکه از ساير مراکز درماني و بالتبع شاهد مرگ مادران باردار بسياري از شروع پاندمي ،بوده است.
از اين رو ،کميته ايمني بيمارستان فيروزگر با همکاري متخصصين زنان،ريه ،عفوني و ساير همکاران دخيل در درمان مادران باردار،برنامه هايي جهت افزايش آگاهي مادران باردار در جهت پيشگيري از ابتلا به کرونا و درمان مبتلايان در اسرع وقت ، با همفکري يک تيم مجرب فوق تخصصي، داشته است که به قرار زير مي باشد:
?-تشکيل گروه تلگرامي جهت افزايش آگاهي مادران باردار در خصوص نحوه سرايت بيماري کرونا،راههاي پيشگيري ،علائم خطر ابتلا به بيماري و لزوم مراجعه زودهنگام به پزشک در صورت مشاهده هر کدام از علائم خطر
?-تشکيل کميته تخصصي شامل متخصصين محترم زنان،عفوني،ريه و درصورت نياز ساير متخصصين درگير در پرونده،جهت تصميم گيري رو در رو براي انتخاب بهترين روش درماني ،به محض بستري بيمار
?-تشکيل کميته مورتاليتي و موربيديتي در صورت بروز عوارض يا احيانا مرگ مادر باردار مبتلا به کوويد جهت ريشه يابي دقيق علت فوت و نگارش اقدامات اصلاحي لازم الاجرا پس از پايان کميته