ميز خدمت الكترونيك
رییس آزمایشگاه:  سید اباذر غایبی
مسئول آزمایشگاه:  دکتر مهشید پناهی 
سوپروایزر آزمایشگاه:  علیرضا مستوفی زاده




 


آزمایشگاه بیمارستان فیروزگر شامل دو بخش می باشد:

۱.  آزمایشگاه مرکزی: 
            در ساختمان شماره ۲ (غدد) طبقه سوم واقع شده است و زمان فعالیت آن از ساعت  ۷ الی ۱۴ می باشد.
             بخش های این آزمایشگاه شامل: 
             بیوشیمی، سرولوژی، هورمون شناسی، ایمونولوژی، میکروب شناسی و پاتولوژی می باشد.
۲. آزمایشگاه اورژانس و بانک خون
             در حیاط بیمارستان کنار ساختمان شماره ۲ (غدد)  واقع شده است و این واحد شامل بانک خون و آزمایشگاه اورژانس شیفت شب می باشد، زمان فعالیت آن  به صورت ۲۴ ساعته می باشد. آزمایشگاه اورژانس از ساعت ۱۸:۳۰ الی ۷:۳۰ صبح فعالیت می نمایند. 
۳. آزمایشگاه سرپایی:
     خیابان به آفرین روی بیمارستان فیروزگر بن بست سوم، ساختمان درمانگاه طبقه  ۱- واقع شده است و زمان فعالیت آن از ساعت ۷ الی ۱۴ می باشد.
      انجام کلیه آزمایشات بخش سرپائی بیمارستان در ساعت کار موظفی با حفظ کلیه شرایط استاندارد و تکریم ارباب رجوع می باشد.
     تلفن  آزمایشگاه سرپایی: ۰۲۱۸۲۱۴۱۵۴۲

۴. آزمایشگاه PCR:

۵. پاتولوژی:
خدمات ارائه شده در بخش پاتولوژی، پذیرش بافت ها یا مایعات بدن جهت بررسی   از نظر بدخیم بودن بافت ها یا برخی بررسی های تخصصی مورد آزمایش و بررسی قرار می گیرد. این بخش به صورت تخصصی و توسط متخصص پاتولوژیست فعالیت می کند.
بخش پاتولوژی در طبقه سوم ساختمان شماره ۲ (غدد)، در آزمایشگاه مرکزی واقع شده است و زمان فعالیت آن از ساعت ۷ الی ۱۶ می باشد.
جهت پاسخدهی و جوابدهی به صورت حضوری با در دست داشتن قبض پاتولوژی می توانید مراجعه نمایید.
شماره تلفن واحد جوابدهی پاتولوژی: ۰۲۱۸۲۱۴۱۲۳۱
 

در بیمارستان فیروزگر کلیه فعالیتها به جز بخش مایعات بدن بصورت دستگاهی می باشد و جوابهای آزمایش بدون دخالت دست صورت می گیرد و کلیه دستگاهها از کیفیت و اعتبار استاندارد و مورد تائید وزارت بهداشت برخوردار می باشد.

  • 1400/10/06 - 06:11
  • - تعداد بازدید: 12281
  • - تعداد بازدید کنندگان: 12279
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

آنچه از اميکرون بايد بدانيم

بعد از واريانت‌هاي آلفا، بتا، گاما و دلتا، حالا اميکرون (Omicron) پنجمين واريانتي است که در ليست واريانت‌هاي نگران‌کننده سازمان جهاني بهداشت قرار گرفت. 

280111.mp3 آنچه از اميکرون بايد بدانيم

تفاوت کروناي اميکرون با کروناي دلتا چيست؟





سازمان جهاني بهداشت بعد از واريانت‌هاي آلفا، بتا، گاما و دلتا، پنجمين واريانت کرونا را با نام اميکرون در ليست واريانت‌هاي نگران‌کننده (Variant of concern) قرار داد. طبق اعلام کارشناسان اين سازمان در روزهاي ابتدايي شناسايي اميکرون، اين واريانت داراي تعداد زيادي جهش است که برخي از آن‌ها نگران‌کننده هستند.



 



تفاوت جهش‌هاي اميکرون با دلتا



از جمله نگراني‌ها درباره اين نوع ويروس کرونا وجود جهش‌هاي متعدد و‌ متنوع است. بيش از ?? جهش در پروتئين اسپايک گزارش شده، تعدادي که بيش از دوبرابر جهش‌هاي واريانت دلتا است. بعضي از اين جهش‌ها قديمي هستند و در واريانت‌هاي قبلي مانند آلفا، بتا، گاما و دلتا شناسايي شده بودند و بعضي از آن‌ها جديد بوده و مربوط به پروتئين اسپايک نيستند.



هنوز اطلاعات دقيق درباره نوع اوميکرون ويروس کرونا اندک است و بايد در انتظار بررسي و آزمايش بيشتر درباره اين واريانت بود؛ اما، اين نوع از جهش‌ها در واريانت‌هاي قبلي، منجر به افزايش سرعت انتقال ويروس، عفونت‌زايي و فرار از سيستم ايمني شده است. همچنين اين جهش‌ها ممکن است باعث مقاومت بيشتر در برابر درمان با آنتي‌بادي مونوکلونال و مقاومت در برابر آنتي‌بادي‌هاي خنثي‌کننده مي‌شود.



 



 مقايسه قدرت انتقال نوع اميکرون با انواع قبلي کرونا



مشخص نيست که اميکرون توانايي انتقال بيشتري نسيت به واريانت هاي قبلي از جمله نوع دلتا دارد يا نه. تعداد افراد مبتلاي با نتيجه تست مثبت در آفريقاي جنوبي (اولين محل شناسايي اميکرون) در حال افزايش است، اما مطالعات اپيدميولوژيک نشان خواهد داد که اين افزايش موارد ابتلا به دليل خود نوع اميکرون است يا عوامل ديگري در آن موثر است.



 



 شدت بيماري با ويروس نوع اميکرون



اميزان شدت بيماري با ويروس کروناي اميکرون نسبت به انواع ديگر ويروس مانند دلتا هنوز روشن نيست. علاوه بر اين، براي فهميدن ميزان شدت بيماري با يک نوع ويروس نياز به گذشت چند روز تا چند هفته است.



اطلاعات اوليه از آفريقاي جنوبي نشان داده که ميزان بستري‌ها افزايش يافته، اما اين ميتواند به دلايل ديگري مانند افزايش تعداد کل موارد ابتلاي کرونا باشد تا عفونت با اميکرون. نبايد فراموش کرد که پوشش واکسيناسيون در آفريقاي جنوبي در مقايسه با ديگر کشورهاي جهان همچنان پايين (حدود ??%) است.



 



تفاوت علائم عفونت با کروناي اميکرون



هم اکنون اطلاعات کافي براي اظهارنظر درباره تفاوت علائم در عفونت با اين نوع ويروس کرونا نسبت به بقيه سويه‌ها مانند دلتا وجود ندارد. اولين گزارش‌ها از کروناي اميکرون از ميان دانشجويان بوده که به دليل سن پايين‌تر معمولاً علائم خفيف با کرونا نشان مي‌دهند. با اين حال، امکان بيماري شديد با همه انواع قبلي ويروس مانند نوع دلتا وجود داشته است.



 



 



تاثير ايمني ناشي از ابتلاي قبلي بر کروناي اميکرون



شواهد اوليه نشان مي‌دهد که ممکن است خطر عفونت مجدد با Omicron افزايش يابد، اين يعني افرادي که قبلاً بيماري کرونا داشته‌اند، مي‌توانند راحت‌تر با Omicron دوباره آلوده شوند. در مقايسه با ساير واريانت‌هاي نگران‌کننده ويروس، اطلاعات فعلي محدود است.



 



اثربخشي واکسن‌ها براي کروناي اميکرون



دانشمندان در حال بررسي اين موضوع هستند تا تأثير احتمالي اين نوع را بر واکسن ها درک کنند. آنچه مي‌دانيم اين است که واکسن‌ها در کاهش بيماري‌هاي شديد و مرگ بر اثر نوع غالب فعلي، يعني کروناي دلتا، موثر و کارآمد عمل کرده‌اند و مي‌توان اميدوار بود تا واکسن‌ها در برابر اميکرون هم ايمني ايجاد کنند و از بيماري شديد و بستري در بيمارستان تا حد قابل‌قبولي پيشگيري کنند.



 



 



تاثير نوع اميکرون بر روش‌هاي تشخيص ويروس



آزمايش‌ PCR که به طور گسترده استفاده مي‌شود، همچنان براي تشخيص عفونت کرونا، از جمله عفونت با Omicron، همچنان که در مورد انواع ديگر نيز ديده‌ايم، مناسب است. مطالعات براي تعيين اينکه آيا اين نوع واريانت بر انواع ديگر آزمايش‌ها از جمله آزمايش‌هاي تشخيص سريع آنتي‌ژن تأثيري مي‌گذارد، ادامه دارد.



 



اثربخشي درمان‌هاي فعلي بر کروناي اميکرون



کورتيکواستروئيدها و مهارکننده‌هاي گيرنده IL? همچنان براي مديريت بيماران مبتلا به نوع شديد مؤثر خواهند بود. با توجه به تغييرات بخش‌هايي از ويروس در نوع Omicron، ساير درمان‌ها براي تعيين ميزان تاثير آنها ارزيابي خواهند شد.

منبع: https://spikogen.com/omicron-vs-delta-variant/

  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 280111
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings