رژيم غذايي در ماه مبارک رمضان
رژيم غذايي مناسب در ماه مبارک رمضان براي لاغر شدن
279954.mp3
رژيم غذايي در ماه مبارک رمضان
به گزارش ميزان، پيام فرحبخش گفت: فلسفه روزه داري در ماه رمضان به فرهنگ کم خوري و افزايش عبادت اشاره دارد، اما برخلاف اين اصل، بسياري از مردم با تصور حفظ انرژي لازم در طي روز، در اين ماه از غذاهاي سنگين و پرکالري در وعدههاي غذايي خود استفاده ميکنند و به جاي لاغري، در آخر ماه با ? الي ? کيلو افزايش وزن مواجه ميشوند.
وي افزود: مصرف غذاي کافي براي روزه داري يکي از اصولي است که بايد در ماه رمضان رعايت شود. افراد با تغذيه مناسب در وعدههاي غذايي خود، بايد انرژي لازم جهت فعاليتهاي فيزيکي را در بدن ذخيره کنند تا دچار ضعف و افت فشار خون نشوند.
متخصص تغذيه و رژيم درماني خاطر نشان کرد: پرخوري و مصرف غذاهاي مختص ماه رمضان، منجر به افزايش قند و چربي در بدن ميشود. استفاده از خوراکي هايي، چون حلوا، حليم، زولبيا و باميه که در مواقع عادي در خانواده کم مصرف ميشود، در ماه رمضان رواج پيدا ميکنند و ولع به خوردن را در افراد به وجود ميآورد؛ بنابراين با مصرف قندهاي ساده، مواد نشاستهاي ومواد فيبردار در ماه رمضان علاوه بر حفظ سلامت، از جذب قندهاي مضر و چربيهاي زيادي به بدن جلوگيري کرده و حس سيري طولاني مدت را در بدن ايجاد ميکنند.
وي اذعان داشت: کاهش وزن در ماه رمضان، به معناي نخوردن وعده سحري و غذاهاي انرژي بخش مانند برنج نيست. کاهش فعاليتهاي فيزيکي و عدم سوخت و ساز انرژيهاي ذخيره شده در بدن، منجر به چاقي ميشود؛ بنابراين روزه داران با کنترل ميزان خواب و انجام فعاليتهاي بدني، در کنار رعايت تغذيه ميتوانند وزن خود را کنترل و کاهش دهند.
فرحبخش تأکيد کرد: گرسنگي طولاني مدت در روز، دليلي براي پرخوري و مصرف هر نوع مواد غذايي پر کالري محسوب نميشود. برخي افراد با اين تصور وقت کم افطار تا سحر را به خوردن هرگونه مواد غذايي ميگذرانند اين در حالي است که بايد مصرف مواد شيرين، چون زولبيا و باميه، حلوا، حليم و ... را به حداقل برسانند و از آب ولرم براي باز کردن روزه، نان و پنير، گردو، خرما و شير در وعده افطار استفاده شود.
وي گفت: توجه به وعده سحري در ماه رمضان اهميت بسياري دارد چرا که حذف آن منجر به ميل زياد فرد به شيريني جات ميشود و در قبال آن افزايش وزن را در پيش خواهد داشت. همچنين توصيه ميشود حتما بعد از افطار با فاصله نيم ساعته، از يک غذاي ساده به عنوان شام استفاده شود.
متخصص تغذيه و رژيم درماني افزود: خورده خوري يکي از عادتهاي بد در افراد چاق است، بنابراين ماه رمضان فرصت خوبي است تا از اين عادت دست برداشته و روند کاهش وزن را سرعت بخشند.
وي در پايان عنوان کرد: رژيم کاهش وزن در ماه رمضان، ميتواند عواقب بدي را به همراه داشته باشد و منجر به کمبود ويتامين، فشار پايين و ضعف جسمي شود؛ بنابراين توصيه ميشود افراد چاق با مراجعه به متخصص تغذيه، از رژيم نگهدارنده تبعيت کنند تا علاوه بر کاهش وزن، سلامت جسم نيز تأمين شود.
: